Corporate Communications Department

Re: Consultation Paper on Periodic Financial Reporting
Hong Kong Exchanges and Clearing Limited

12" Floor, One Internationatl Finance Centre

1 Harbour View Street, Central

Hong Kong

5 November 2007

Dear Sir
Consultation Paper on Periodic Financial Reporting

We refer to your letter dated 31 August 2007. On behalf of ACCA (the
Association of Chartered Certified Accountants) Hong Kong, we have completed
the questionnaire as attached.

Should you have any questions, kindly please do not hesitate to contact us on
2524 4988.

Yours faithfully

Morison Chan
President
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QUESTIONNAIRE ON PERIODIC FINANCIAL REPORTING

The purpose of this questionnaire is to seek views and comments from market users and interested
parties regarding the issues discussed in the Consultation Paper on Periodic Financial Reporting
published by The Stock Exchange of Hong Kong Limited (the Exchange), a wholly-owned
subsidiary of Hong Kong Exchanges and Cleaning Limited (HKEX), in August 2007.

Amongst other things, the Exchange seeks comments regarding whether the corrent Main Board
Listing Rules and Growth Enterprise Market (GEM) Listing Rules (together, the Rules) should be
amended.

A copy of the Consultation Paper and this questionnaire can be obtained from the Exchange or at
http://www. hkex.cont.hk/consul/paper/consultpaper. htm,

Please return completed questionnaires no later than 5 November 2007 by one of the following
methods:

By mail or Corporate Communications Department
hand delivery Re: Consultation Paper on Periodic Financial Reporting
to: Hong Kong Exchanges and Clearing Limited

12th Floor, One International Finance Centre
1 Harbour View Sireet, Central

Hong Kong
By fax to: (852)2524-0149
By email to: pfr@hkex.com.hk

The Exchange’s submission enquiry number is (852) 2840-3844.
Please indicate your preference by ticking the appropriate boxes.

Where there is insufficient space provided for your comments, please attach additional pages as
necessary.




Half-year reporting

Question 1: Do you agree that the time allowed for the release of half-year results announcements
and reports should be shortened from three months to two months after the relevant financial period
end?

4| Yes
1 No

Please state reasons for your views.

We agree that timely information helps shareholders and potential investors in making informed
and timely investment decisions. We also agree that the proposal is in line with international
practices and will enhance Hong Kong's position as an intemational financial centre.

Question 2: Do you agree that the new reporting deadlines should be introduced in phases;
specifically:

(a) “large companies” (as defined pursuant to Question 3 below) being required to comply with
the new Rules first; and

(b)  to allow a transitional period of two years for other companies to meet the new deadlines?

X Yes
R No

Please state reasons for your views.

Although we are in principle more of the view that consistent treatment should be applied to all
listed companies regardless of which board listed issuers they are, we understand that in reality,
listed issuvers of relatively smaller size will have more resources constraints. As such, we agree
to allow a transitional period of two years for other companies to meet the new deadlines. We
consider that a transitional peniod of two years is a reasonable timeframe for a listed issuer to
ensure all the policies and required systems to be in place to meet the new requirements.

L

Question 3: Do you agree that “large companies” should mean companies with a market
capitalisation of $10 billion or more as at 31 December 2006 and, in the case of issuers that are
newly listed after 1 January 2007, those with an initial market capitalisation of $10 billion or more
on the date of listing? (For more detail, please see paragraph 21 of the Consultation Paper.)

X Yes
1 No




Please state reasons for your views.

We acknowldege the statistics provided in the consultation document and have no particular
comment on how to define "large companies”.

Question 4. Do you agree that the commencement dates for the accelerated reporting deadlines for
half-year reporting for Main Board issuers should be:

(a) “large companies” — half-year accounting periods ending on or afier 30 June 2008;

(b)  other companies — haif-year accounting periods ending on or after 30 June 20107

M Yes
B No

Please state reasons for your views. Please also comment, including reasons, if you have other
suggested commencement dates.

Listed issuers need a reasonable preparatory period to ensure that all required workforce,
company's policies and systems are in place to meet the new requirements.  Should the new rules
be announced not earlier than 1 January 2008 and "large companies” are required to comply the
accelerated reporting deadlines for half-year accounting periods ending on or afler 30 June 2008,
the rules will have a retrospective effect for these “large companies” listed issuers with their
half-year accounting periods beginning on a date earlier than the announcement of the new rules.
We are of the view that it may be more appropriate to follow the international practice of setting
any new rule effective upon its announcement, such as the International Financial Reporting
Standards.

Accordingly, we recommend that the rule should come into effect for financial periods beginning
on or after the first day in the following month after the date of its announcement. For example,
assuming the rule changes is announced in March 2008, large companies need to comply with the
deadline for their half-year accounting periods commencing on or after 1 April 2008. And "other
companies” will be required to comply with the new requirments for their half-year accounting
periods commencing on or after 1 Apnl 2010.

Anmnnual reporting

Question 5: Do you agree that the time allowed for the release of annual results announcements and
reports should be shortened from four months to three months after the relevant financial period
end?




54 Yes
] Ne

Please state reasons for your views.

We agree that timely information helps shareholders and potential investors in making informed
and timely investment decisions. We also agree that the proposal is in line with intemnational
practices and will enhance Hong Kong's position as an international financial centre.

Question 6: Do you consider that the new three month reporting deadline should be introduced in
phases such that:

(a) “large companies” (as defined pursnant to Question 7 below) would be required to comply
with the new Rules first; and

(b}  there would be a transitional period of two years for other companies to meet the new

deadline?
1< Yes
[ No

Please state reasons for your views.

Although we are in principle more of the view that consistent treatment should be applied to all
listed companies regardless of which board listed issuers they are, we understand that in reality,
listed issuers of relatively smaller size will have more resources constraints.  As such, we agree
to allow a transitional period of two years for other companies to meet the new deadlines. We
consider that a transitional period of two years is a reasonable timeframe for a listed issuer to
ensure all the policies ard required systems to be in place to meet the new requirements.




Question 7: Do you agree that, for these purposes, “large companies” should have the same
meaning set out in Question 3 above (and paragraph 21 of the Consultation Paper)?

B4 Yes
] No

Please state reasons for your views.

We acknowldege the statistics provided in the consultation document and have no particular
comment on how to define "large companies".

Question &§: Do you agree that the commencement dates for the accelerated reporting deadlines for
annual reporting for Main Board issuers should be:

(a) “large companies” — annual accounting periods ending on or after 31 December 2008;

) other companies — annual accounting periods ending on or after 31 December 2010?

1 Yes

] No

Please state reasons for your views. Please also comment, including reasons, if you have other
suggested commencement dates.

As mentioned in Quesstion 4, should the new rules be announced not earlier than 1 January 2008,
the proposal means that the rule will have a retrospective effect for listed issuers with financial
periods beginning on a date earlier than the announcement of the new rules. We are of the view
that it may be more appropriate to follow the international practice of sefting any new rule
effective upon its announcement, such as the International Financial Reporting Standards.

We therefore recommend that the rule should be effective for financial periods commencing on or
afier the first day of the following month after the date of its announcement. For example,
assuming the rule changes are announced in March 2008, large companies will need to comply
with the deadline for their annual accounting periods commencing on or after 1 April 2008, And
"other compantes” will be required to comply with the new requirments for their annual
accounting periods commencing on or after 1 April 2010.

Mandatory quarterly reporting for Main Board issuers

Question 9: Do you agree that mandatory quarterly reporting should be introduced for Main Board
1ssuers?




4 Yes

N No

Please state reasons for your views,

line with international practices.

We agree that the proposal will improve transparency and bring Hong Kong reporting standards in

Question 10: Do you agree that Main Board issuers shouid publish their quarterly reports within 45
days after the period end?

X Yes
[l Neo

If you believe that a reporting deadline for quarterly reporting other than 45 days is more
appropriate, please state your preference. Please also state reasons for your views.

As the proposed reguirement is consistent with the international practice, we have no further
comment,

]

Question 11: Do you agree that quarterly reports of Main Board issuers should include as a
minimum all the information set out in Table 8 of the Consultation Paper?

P4 Yes
] No

Please state reasons for your views. Please also comment, together with reasons, on those items
which you believe may be considered to be added to Table 8.

Question 12: Do you agree that a condensed consolidated income statement in a quarterly report
should contain the following information, together with prior year compatatives:
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{a) current quarter results; and

(b) cumulative year-to-date resuits?

Bd Yes
1 No

Please state reasons for your views.

Question 13: Do you believe that the following information, together with prior year comparatives,
should also be provided in the condensed consolidated income statement in the quarterly report for
a third quarter (see paragraphs 60 and 61 of the Consultation Paper):

(a) the first quarter results; and

b) mmmediately preceding quarter results?

[ Yes
= No

Please state reasons for your views.

We consider information relating to "current quarter" as well as the "cumulative year-to-date”,
together with comparative figures for the previous year are adequate. The proposed additional
disclosures will make the disclosures unduly complex and difficult to read. Hence, we do not
agree to these proposed additiona] disclosure requirements.

Question 14: Do you agree that printing and mailing of hard copies of quarterly reports to all
shareholders and holders of the company’s other securities should not be required but listed issuers
should be required to publish their quarterly reports on the HKEx website and the hsted issuer’s
own website?

2 Yes
] No

Please state reasons for your views.

We support this proposed requirement as it is environmental friendly.




Question 15 Do you agree that the new quarterly reporting requirements should be introduced in
phases with:

(a) “large companies” {as defined pursuant to Question 3 above) being required to comply with
the new Rules first; and

(b} other companies allowed a transitional period of two years to meet the new deadlines?
3 Yes
[J Neo

Please state reasons for your views.

Although we are 1n principle more of the view that consistent treatment should be applied to ali
listed companies regardless of which board listed issuers they are, we understand that in reality,
listed issuers of relatively smaller size will have more resources constraints.  As such, we agree
to allow a transitional period of two years for other companies to meet the new deadlines. We
consider that a transitional period of two years is a reasonable timeframe for a listed issuer to
ensure all the policies and required systems to be in place to meet the new requirements..

Question 16: Do you agree that the commencement dates for the new quarterly reporting
requirements for Main Board issuers should be:

{(a)  "large companies” ~ three months quarterly accounting periods ending on or after 30
September 2008; and

(b)  other companies — three months quarterly accounting periods ending on or after 30
September 20107

] Yes
B4 No

Please state reasons for your views. Please also comment, including reasons, if you have other
suggested commencement dates.

As mentioned in Quesstions 4 and 8, we are of the view that it may be more appropriate to follow
the international practice of setting any new rule effective upon its announcement, such as the
International Financial Reporting Standards.

We note that it ts targeted to require listed issuers to start mandatory quarierly reporting in the first
quarter immediately after their first interim reporting under the new niles. Taking this rationale
to consideration, we recommend that the rule should be effective for financial periods
commencing on or after the first day of the sixth month after the date of its announcement. For
example, assuming the rule changes are announced in March 2008, large companies will need to
comply with the deadline for their three mouths quarterly accounting periods commencing on or
after | September 2008. And “other companies” will be required to comply with the new
requirments for their annual accounting periods commencing on or after 1 September 2010.




Alignment of GEM Rules to proposed Main Board Rules on quarterly reporting

Question 17 Do you agree that the same disclosure and publication requirements for quarterly
reporting should apply to Main Board and GEM issuers?

4 Yes

] No

Please state reasons for your views,

We agree that consistent treaiment should apply to all listed companies regardless of on which
Board they are histed.

Question 18: Do you agree that GEM issuers should be required to comply with the new disclosure
requirements starting from their three months quarterly accounting periods ending on or after 3¢
September 20107

(] Yes
X No

Please state reasons for your views.

Please refer to our comments in Qusetion 16 as the GEM issuers are required to comply with the
new disclosure requirements on a same date as "other companies”.

Question 19: Do you agree that the reporting deadline for the new GEM quarterly reports shouid be
the same as the reporting deadline for Main Board quarterly reports even if that means extending
the reporting deadline for GEM quarterly reports?

&< Yes
] No

Please state reasons for your views.

We agree that consistent treatment should be applied to ali listed companies.

Question 20: Do you have any other comments in respect of the issues discussed in the
Consultation Paper? If so, please set out your additional comments.

| We consider that all listed companies should comply with a set of consistent requirements.

.g.



However, we note that GEM Board listed issuers are currently required to published their interim
results with 45 days while it is proposed that Main Board listed issuers are required to publish
their interim results with 60 days. There is no proposal in the consultation document to align
such requirement. We recommend that the half-yearly reporting deadline for GEM Board hsted
issuers should also be aligned so as to standardise the reporting requirements for all listed issuers.

Name :  Morison Chan Title ¢ President
Company Name : ACCA Hong Kong

Contact Person : Sonia Khao Tel. No.

E-mail T Fax No. N
Address
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