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QUESTIONNAIRE ON PERIODIC FINANCIAL REPORTING

The purpose of this questionnaire is to seek views and comments from market users and interested
parties regarding the issues discussed in the Consultation Paper on Periodic Financial Reporting
published by The Stock Exchange of Hong Kong Limited (the Exchange), a wholly-owned
subsidiary of Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX), in August 2007.

Amongst other things, the Exchange seeks comments regarding whether the current Main Board
Listing Rules and Growth Enterprise Market (GEM) Listing Rules (together, the Rules) should be
amended.

A copy of the Consultation Paper and this questionnaire can be obtained from the Exchange or at
http://www hkex.com hik/consul/paper/consultpaper.htm.

Please return completed questionnaires no later than 5 November 2007 by one of the following
methods:

By mail or Corporate Communications Department
hand delivery Re: Consultation Paper on Periodic Financial Reporting
to: Hong Kong Exchanges and Clearing Limited

12th Floor, One International Finance Centre
1 Harbour View Street, Central

Hong Kong
By fax to: (852) 2524-0149
By email to: pfr@hkex.com.hk

The Exchange’s submission enquiry number is (852) 2840-3844.
Please indicate your preference by ticking the appropriate boxes.

Where there is insufficient space provided for your comments, please attach additional pages as
necessary.




Half-year reporting

Question 1: Do you agree that the time allowed for the release of half-year results announcements
and reports should be shortened from three months to two months after the relevant financial period
end?

] Yes
X No

Please state reasons for your views.

The financial information contained in the interim report is no less exacting than that of an annual
report. The interim results need to incorporate information from independent external third
parties such as property valuers and actuaries. Ewven if the issuer is able to complete its own
consolidated results within a relatively short period of time because of available technology or
software as agreed by the Stock Exchange, it takes time for the third party advisers to produce
their reports following review of both the company’s internal information as at the reporting
period end and external business factors which, in our business cannot be done prior to the
reporting period end. In addition, our external auditors would also need time to review the
company’s financial statements as well as the third party reports prepared by the independent
valuers and actuaries. Accordingly, we feel that the current reporting deadline of three months

should be retained.

Question 2: Do you agree that the new reporting deadlines should be introduced in phases;
specifically:

(a) “large companies” (as defined pursuant to Question 3 below) being required to comply with
the new Rules first; and

(b}  to allow a transitional period of two years for other companies to meet the new deadlines?
] Yes
)} No

Please state reasons for your views.

The new reporting requirements, if adopted, should apply to all listed companies regardless of the
size of market capitalization or business turnover. The presumption that "large companies" have
more resources to comply with the new requirements is inappropriate and an over generalisation,
as it is also the case that "large companies" have more complex corporate structures covering
diverse geographical operations, and arguably would need an equal amount, if not more, time to
prepare themselves for the new changes.




Question 3: Do you agree that “large companies” should mean companies with a market
capitalisation of $10 billion or more as at 31 December 2006 and, in the case of issuers that are
newly listed after 1 January 2007, those with an initial market capitalisation of $10 billion or more
on the date of listing? (For more detail, please see paragraph 21 of the Consultation Paper.)

3 Yes
B4 No

Please state reasons for your views.

The size of a company should not be judged by its closing price (or market capitalization) which is
subject to high volatility. Therefore, we are of the view that all issuers should be subject to the
same rules and implementation schedule.

Question 4: Do you agree that the commencement dates for the accelerated reporting deadlines for
half-year reporting for Main Board issuers should be:

{a) “large companies” — half-year accounting periods ending on or after 30 June 2008;

(b} other companies — half-year accounting periods ending on or after 30 June 20107

] Yes
B4 No

Please state reasons for your views. Please also comment, including reasons, if you have other
suggested commencement dates,

Please see our response 10 Questions 2 and 3. In addition, companies tend to set board meeting
dates one year in advance and prepare budgets by the last quarter before year end. We note that
the consultation conclusions will not be published until the first quarter of 2008. To commence the
accelerated reporting deadlines as early as 30 June 2008 would be unduly onerous on timing for
Main Board issuers to arrange (or re-arrange) and co-ordinate the relevant resources to comply
with the new rules. If the proposal to accelerate reporting deadlines is to be adopted, we would
propose for the new rules on half-year accounting periods to commence on or after 30 June 2010.

Annual reporting

Question 5: Do you agree that the time allowed for the release of annual results announcements and
reports should be shortened from four months to three months after the relevant financial period
end?

X Yes




1 No

Please state reasons for your views.

Releasing annual results announcement and reports within a three-month period is reasonable and
achievable.

Question 6: Do you consider that the new three month reporting deadline should be introduced in
phases such that:

{a) “large companies” (as defined pursuant to Question 7 below) would be required to comply
with the new Rules first; and

(b)  there would be a transitional period of two years for other companies to meet the new

deadline?
] Yes
X No

Please state reasons for your views.

Please see our response in Question 2.

Question 7. Do you agree that, for these purposes, “large companies” should have the same
meaning set out in Question 3 above (and paragraph 21 of the Consultation Paper)?

] Yes

<] No




Please state reasons for your views.

Please see our response in Question 3.

Question 8: Do you agree that the commencement dates for the accelerated reporting deadlines for
annual reporting for Main Board issuers should be:

(a)  “large companies” - annual accounting periods ending on or after 31 December 2008;

(b)  other companies — annual accounting periods ending on or after 31 December 20107

] Yes
£ No

Pleasc state reasons for your views. Please also comment, including reasons, if you have other
suggested commencement dates.

Please see our response in Question 4, save for the fact that we would propose for the new rules on
annual accounting periods to commence on or after 31 December 2010.

Mandatory quarterly reporting for Main Board issuers

Question 9: Do you agree that mandatory quarterly reporting should be introduced for Main Board
issuers?

1 Yes
B No

Please state reasons for your views.

We recognise the arguments for quarterly reporting in inereasing transparency.

To meet the proposed requirement of publishing quarterly reports within 45 days of the quarter
end, Main Board issuers must overcome the practical difficulties in terms of incurring
significantly more financial and human resourses to producing additional two sets of accounts per
year, and diverting management's attention and time away from the business and strategy. These
practical difficulties are genuine and exist particularly for issuers with complex corporate
structures and diverse geographical operations, like ours, notwithstanding the availability of
advance technology or software. The additional cost to be incurred by the issuers would not
generate additional shareholder value. Quarterly reporting would lead investors and management
of issuers to focus on short-term rather than long-term financial performance, and for businesses
like ours, which are subject to cyclical fluctuations throughout the year, publishing quarterly
financial results will be misleading and result in increased volatility of the issuer's shares.

We are of the view that the existing half-year and annual reporting requirements, together with the




rules on price~sensitive information and notifiable transactions, are sufficient for the timely
dissemination of material information to investors. In conclusion, we do not recommend the
proposal on quarterly reporting to be adopted.

Question 10: Do you agree that Main Board issuers should publish their quarterly reports within 45
days after the period end?

1 Yes
X3 No

If you believe that a reporting deadline for quarterly reporting other than 45 days is more
appropriate, please state your preference. Please also state reasons for your views.

We do not recommend the proposal on quarterly reporting to be adopted.

Question 11: Do you agree that quarterly reports of Main Board issuers should include as a
minimum all the information set out in Table 8 of the Consultation Paper?

1 Yes
B No

Please state reasons for your views. Please also comment, together with reasons, on those items
which you believe may be considered to be added to Table 8.

The disclosures are excessive and unnecessary. We would like to point out that different content
requirements for quarterly, half-year and annual reports are unduly complex. This is confusing for
shareholders and issuers alike. We urge that a thorough re-examination of the nature and extent of
quarterly reporting be undertaken and in this context, it would be noteworthy that quarterly
reporting requirements in the U.S. is basically statistical in nature.

Question 12: Do you agree that a condensed consolidated income statement in a quarterly report
should contain the following information, together with prior year comparatives:




(a) current quarter results; and

(b) cumulative year-to-date results?
£ Yes
] No

Please state reasons for your views.

If the proposed quarterly reporting requirements are adopted, both current quarter results and
cumulative year-to-date results should be disclosed for meaningful comparison.

Question 13: Do you believe that the following information, together with prior year comparatives,
should also be provided in the condensed consolidated income statement in the quarterly report for
a third quarter (see paragraphs 60 and 61 of the Consultation Paper):

{a} the first quarter results; and

(b)  immediately preceding quarter results?
1 Yes
X No

Please state reasons for your views.

Comparing the third quarter results against that of the first quarter and immediate preceding
quarter would not be meaningful particularly for our business which is subject to seasonal
fluctuation. The inclusion of first quarter results and immediate preceding quarter results will
result in information-overload and confusing for readers to understand.

Question 14: Do you agree that printing and mailing of hard copies of quarterly reports to all
shareholders and holders of the company’s other securities should not be required but listed issuers
should be required to publish their quarterly reports on the HKEx website and the listed issuer’s

own website?

e Yes

[} No

Please state reasons for your views.

We agree that the printing and mailing of hard copies of quarterly reports to all shareholders
should not be required for environmental reasons. With the introduction of online notification of
price sensitive information and notifiable transactions in place of traditional media dissemination,
we believe that listed issuers should only be required to publish their quarterly reports on the




HKEx website and the listed issuer's own website. However, hard copies of the reports should be
mailed to those shareholders who request for them.

Question 15: Do you agree that the new quarterly reporting requirements should be introduced in
phases with:

(a) “large companies” (as defined pursuant to Question 3 above) being required to comply with
the new Rules first; and

(b}  other companies allowed a transitional period of two years to meet the new deadlines?

N Yes
B4 No

Please state reasons for your views.

Please see our response to Question 2.

Question 16: Do you agree that the commencement dates for the new quarterly reporting
requirements for Main Board issuers should be:

(a) “large companies” —~ three months quarterly accounting periods ending on or after 30
September 2008; and

(b) other companies — three months quarterly accounting periods ending on or after 30
September 20107

3 Yes
M No

Please state reasons for your views. Please also comment, including reasons, if you have other
suggested commencement dates.

Please see our response to Question 4, save for the fact that if quarterly reporting is to be adopted,
we would propose for the new rules to commence on or after 30 September 2010.

Alignment of GEM Rules to proposed Main Board Rules on quarterly reporting

Question 17: Do you agree that the same disclosure and publication requirements for quarterly
reporting should apply to Main Board and GEM issuers?

-8-




7 Yes
] No

Please state reasons for your views.

No commert.

Question 18: Do you agree that GEM issuers should be required to comply with the new disclosure
requirements starting from their three months quarterly accounting periods ending on or after 30
September 20107

1 Yes
1 No

Please state reasons for your views.

No comment.

Question 19: Do you agree that the reporting deadline for the new GEM quarterly reports should be
the same as the reporting deadline for Main Board quarterly reports even if that means extending
the reporting deadline for GEM quarterly reports?

1 Yes
[} No

Please state reasons for your views.

No comment.

l

Question 20: Do you have any other comments in respect of the issues discussed in the
Consultation Paper? If so, please set out your additional comments.

Name :  Christobelle Liao Title : Company
Secretary and




Corporate
Counsel

Company Name : The HongKong and Shanghai Hotels, Limited

Contact Person . Christobelle Liao Tel. No.
E-mail Fax No.
Address
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