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Dear Mr Williams,

Re : Combined Consultation Paper on Proposed
Changes to the Listing Rules

 Thank you for your letter of 11 January 2008 cnclosing the Combined
Consultation Paper on the captioned subject.

We have comments only on a number of issues raised in the Paper. They are
set out below for your consideration.

Issue 1: Use of websites for communication with shareholders

Question 1.1
The proposed deletion of the last sentence of rule 2.07A(1) will remove the
requirement for a listed issuer incorporated oversea to comply with a standard
which is no less onerous than that imposed on a listed 1ssuer incorporated in

_ Hong Kong by the Companies Ordinance (“CO™) with respect to any corporate
communication. The proposal is to facilitate overseas issuers to take
advantage of the HKEx’s another proposal to allow listed issuers to
communicate with their sharcholders by means of website while the CO has
vet to be amended for this. However, the proposal would allow overseas
issuers to have an advantage over HK issuers, if the CO is more oncrous than
the Listing Rules and the relevant overseas legislative requirement. As a
result, the level-playing field presently available overseas and Hong Kong




incorporated issuers will be lost. We do not consider this to be fair and do
not therefore support the proposal.

Question 1.2
We note that the proposed rule 2.07A(2A), which allows a listed issuer to

avail itgelf of a prescribed procedure for deeming consent from a sharcholder
to the listed issuer sending or supplying corporate communications to him by
making them available on its website (“website communications™), is strictly
modeled on paragraphs 10 and 13(1) of Schedule 5 of the CA 2006. We
support the proposal which will facilitate the greater use of clectronic means
for corporate communication. It is also in line with our reform proposals in
this respect whereby provisions for website communication by a company
similar to those in Schedule 5 of the CA 2006 would be adopted.

Question 1.3

We agree that listed issuers should be required to seek their shareholders’
consent to website communications, and that deemed consent should only
arise if a shareholder has failed to respond within a period of time.
Shareholders should have the right to choose a means of communication with
the companies according to their own wishes. It is in line with our reform
proposals in this respect that a company should seek shareholders’ agreement
to wehbsite communications individually (whose agreement would be deemed
given if be did not respond to the company’s request within 28 days). Under
our proposals, each shareholder should also be able to revoke his agreement
by giving notice to the company.

Question 1.4
Paragraph (a) : We agree that 28 days should be an adequate period of time for

a shareholder to make his choice and respond to the company’s request for
consent to website communications.

Paragraphs (b) and (c) : We also agree that, in order to prevent a listed 1ssuer
from abusing the proposed prescribed procedure for deeming consent from a
shareholder to website communications, listed issuers should be precluded
from seeking consent to website communication from a shareholder for a
period of time since the last unsuccessful attempt. A period of 12 months
should be appropriate for this purpose.

Question 1.5

We support the greater use of electronic device for corporate communications.
However, we have reservation on the proposal that a listed issuer be allowed
to send a corporate communication to a shareholder in a CD format without
first obtaining his express consent. Though household computers are
increasingly popular, not every sharcholder has the necessary equipments
(both hardware and software) and/or computer knowledge to open and read



the CD. Shareholders should have to right to choose the means and form of
corporate communications according to their own wishes. Their right to
receive corporate communications should not be prejudiced by their lack of
necessary equipments and/or computer knowledge.

Question 1.6

No comments.

Issue 9: Disclosure requirements for announcements regarding issues
of securities for cash and allocation basis for excess shares_in rights
issue

Please note that under the current CO, a company incorporated in Hong Kong
is Tequired to file notifications to the Companies Registry (*CR”) by way of
filing with the CR. returns with regard to changes of its share capital and the
allotment of its shates. For instance, under section 45 of the CO, a Hong
Kong issuer is required to file a return on allotment of its shares for cash and
no-cash consideration, and to file, in addition, a return on the particulars of a
contract relating to a share allotment for nop-cash consideration. The
proposed disclosure requirement may be considered as an additional
obligation to a Hong Kong issuer.

Tt should also be noted that the question of allotment of shares will be coming
up for consideration in the CO rewrite. There is a possibility that the law
governing this area may change subject to the review by the Advisory Group
and their relevant recommendations.

Issue 10: Alignment of requirements for material dilution in_major
subsidiary and deemed disposal

Therc is a proposal under consideration that in the new COQ, the capital
maijntenance rules should be replaced by solvency tests which would govern
all types of “distribution” to ils sharcholders by a company incorporated in
Hong Kong. Under the proposed regime, the term “distribution” would be
widely defined and may cover not only the payment of dividends but also
other forms of transfer of assets from a company to its shareholders. All
forms of distribution could only be made after the satisfaction of a test of
solvency of the company, which may involve the making of certain solvency
certification by its directors. If a material dilution in major subsidiary and
“Jeemed disposal” to a shareholder should fall within the definition of
distribution, the directors of a Hong Kong issuer would have to carry out the
solvency certification. Whether a “distribution™ should be subject to
sharcholders approval would also be a subject to be examined in the
CO rewrite.



Issue 11: General Mandates

The requirements of shareholders approval for general or specific mandate
under the Listing Rules arc consistent with section 57B of the CO which
provides that the power to allot shares is vested in shareholders subject to two
exceptions.  TFirstly, where the shares are offered prorata to existing
shareholders and secondly, where the directors exercise their power of
allotment pursuant to an authorization granted to the directors by way of a
resolution passed at each annual general meeting.

Tt should be noted that the topic of pre-emption rights will be coming up for
consideration in the CO rewrite. There is a possibility that this area of the
law may change subject to the review of section 57B of the CO by the
Advisory Group and their relevant recommendations because of the possible
introduction of a statutory requirement in the new CO along the lines of the
CA 2006 (sections 561 to 577) for pre-emption rights for Hong Kong issuers,

Issue 12: Voting at general meeting

The issue of whether all resolutions at general meeting should be decided by
voting on a poll had been considered by the Standing Commiitee on Company
Law Reform (“SCCLR™) during the Phase II of the Company Law Review.
The SCCLR, upon taking into consideration public views, recommended that
voting by a show of hands should continue subject to certain specified matters
(e.g. voting on connected transactions). In addition, the SCCLR also
recommended that it should be a statutory duty of the chairperson of a meeting
to demand a poll if he knew (hat the result of a voting by a show of hands
would be different from that of voting by a poll because significant number of
proxies were against the proposal. These recommendations will he
implemented in the context of the CO rewrite. We note that the Listing Rules
already have provisions requiring voting by pell for connected transactions,
transactions that are subject to independent shareholders’ approval and
transactions where an interested shareholder will be required to abstain from
voting, and provisions requiring the chairman of a meeting to demand a poll in
certain circumstances. It appears that the existing Listing Rules already have
sufficient safeguards against any abuse of the mechanism of voting on a show
of hands. We do not see the need for the Listing Rules to impose on listed
issuers a more stringent requircment that all their resolutions at general
meetings must be by poll.

Question 12.2

As said above, we consider that the existing Listing Rules alrcady have
sufficient safeguards against any abuse of the mechanism of voting on a show
of hands. We do not see the need for the Listing Rules to impose on listed
issuers a more stringent requirement that all resolutions at annual general



meetings should be passed by poll.

In respect of the disclosure of the result of voting, the SCCLR recommended

that any shareholder should be able to inspect votes (including proxies and
voting papers) after the meeting and that the CO should be amended to require
companies to disclosc the poll results to their shareholders. These
recommendations will be implemented in the CO rewrite. We note that Rule
13.39(5) of the Main Board Listing Rules already requires the disclosure of
the result of poll by way of announcement if voting at a2 general meeting is
taken on a poll. We do not have strong views, one way or the other, on
whether listed issuers should additionally be required to announce the number
of proxy votes in the case of voting by a show of hands.

Question 12.4
The SCCLR recommended that the existing minimum lengths of notice for

annual general meetings and extraordinary general meetings should remain
unchanged while the existing requirement of 21 day’s notice of meeting for
passing a special resolution at a meeting should be removed. These
recommendations will be implemented in the CO rewrite. In order to
encourage shareholders’ participation in company meetings, we support the
proposal that listed issuers should be required to give a minimum notice
period of 28 calendar days, which is longer than the statutory minimum, for
convening all general meetings.

Issue 14 : Codification of waiver 1o property companies
Questions 14.1 - 14.8
We do not have any comments on the consultation questions except one minor
observation in relation to the consultation proposal of exemption in relation to
connected transactions ag set out below :-

» It is one of the proposals that there be relief for property joint
ventures with comected persons where the connected person is only
comnected by virtue of being a joint venture partner with the listed
issuer in existing single purpose property projects (“Qualified
Connected Person™) from sirict compliance with Chapter 14A of the
Main Board Listing Rules in relation to the shareholders® approval
requirements. If the joint venture partner is a connected person
other than a Qualified Connected Person, the property joint venture
will not be exempted.

«  We have considered the compatibility of the proposal with the
relevant connected transactions provisions proposed in the CO
rewrite which follow basically sections 190 — 196 of the UK
Companies Act 2006 thereby making members’ approval a



requirement for substantial property tramsactions between the
company and its directors, directors of the holding company or
persons connected with them for both public and private companies.
How “substantial property transaction” should be defined is yet o be
decided. However, the initial suggestion is that, so far as public
companies are concerned, the triggering thresholds should track the
thresholds used in the Listing Rules as far as possible.

We do not consider that the proposal, if implemented, would have an
implication on the substantial property fransactions provisions
proposed in the CO rewritc as the copsultation proposal is limited to
“property joint venture™ and “Qualified Connected Person™, which do
not fall within the scope of our proposed substantial property
transactions provisions.

Yours sincerely,

( Edwa#d Lau )
for Registrar of Companies





