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THE CHAMBER OF HONG KONG LISTED COMPANIES

April 7, 2008

Corporate Communications Department

Re: Combined Consultation Paper on Proposed Changes to the Listing Rules
Hong Kong Exchange ad Clearing Limited

12" Floor, One International Finance Centre

1 Harbour View Sireet, Central

Hong Kong

Dear Sirs,

The Chamber of Hong Kong Listed Companies is pleased to submit our response lo the
Combined Consultation on Proposed Changes to the Listing Rules. Whilst we agree to many of
the proposed changes concurring they would streamline the operation of the market, bringing
about higher flexibility, in certain areas, we think the present arrangements work very well and no
change would be necessary. In many instances, it would be more effective to have better
communication with minority shareholders to educate them about their rights and to make sure
channels exist for them to voice out their opinions, and mcchanisms are there to provide enough
check-and-balances. This is much more ideal than imposing more rules and regulations that are
costly to comply.

Below are our rcsponses by questions.
Issue 1:  Use of Wcehsites for communication with shareholders

Question 1.1 We agree to a more widespread use of communications through the web as a
way 10 improve the ease and speed of communication. By reducing the use of paper this will also
supporl environmental protection and save costs. On this premise, we agree to removing the
requirement described in this question. This allows foreign incorporated companies to benefit
from the Rules change and enjoy equal treatment with local registered companies in this regard.

Questions 1.2 - 1.4 Our view is that the sharcholders should be asked if they consent to be
communicated through website; consent is decmed if thers is no reply in 28 days. However, if a
shareholder does not consent, the issuer would be prechided from seeking his consent again for a
period of 12 months. At any time, shareholders can opt for receiving a hard copy again.

Questions 1.5 and 1.6 We agree.

Issue 2:  Information Gathering Powers

Questions 2.1 and 2.2 We agree.
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Issue 3: Qualified accountants

Questions 3.1 and 3.2 We agree to abolish the requirement to appoint a qualified
accountant on a mandatory basis. Each issuer will be left to decide, based on its own
circumstances, whether to appoint one, but it does not have to be confined to members of
HEKICPA but can include qualified accountants from any recogmized jurisdiction. But for a
listed issuer to maintain a high level of financial reporting accuracy, we believe that it will be in
the interest of the listed issucrs to appoint a qualified accountant and hence we recommend that
Exchange should make this as a recommended practice under the Code of Corporate Governance
Practices.

Issue4: Review of sponsor’s independence
Questions 4.1 and 4.2 We agree.

Issue 5:  Public Float

Question 5.1 We agree that the public float percentage of a listed issuer should be
determined based on the market capitalization of the issuers as proposed.

Question 5.2 We agree.

Question 5.3 We have no other comments.

Issue 5B: Constituents of “the public”

Questions 5.4 and 5.5 We agree with Rule 8.24 that any person who is entitled to exercise,
or controls the exercise of 5% or more of the voting power at any general meeting of the issuer,
regardless of such person’s involvement in the business of the issuer or rclationship with the
issuer and / or its connected persons, will not be recognised as being a member of “the public™.
The 5% threshold is also consistent with the Securiies and Futures Ordinance, where
shareholders with a shareholding of 5% or more are subject to making a disclosure of interests.

Issue 5C: Market float

Questions 5.6 and 5.7 Concerning the question of market float, we do not think it is
necessary to create another criterion in addition to the public float. The concept of a market float
can be embodied within the public float concept. Sharcholders whose shares arc subject to
lock-up for over six months should not be counted as part of the public float.

Issue 6: Bonus issucs of a class of securities new to listing
Question 6.1 We agree.
Question 6.2 We agree but thought the five-year limit too long. Two years is more

reasonable.
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Question 0.3 We agree.

Issue 7: Review of the Exchange’s approach to pre-vetting public documents of listed
issuers ‘

Question 7.1 We agree to the principle that the Exchange should move progressively from
involving extensive pre-vetting towards minimal pre-vetting of announcements supplemented by
post-publication scrutiny and enforcement. In implementing this change it is hmportant that
clear guidelines for required contents be provided and issuers be able to consult with the
Exchange before publication of announcements to ascertain compliance.

Question 7.2 While we agree to the phased approach suggested by the Exchange in
reducing pre-vetting, we believe that all connected and notifiable transactions under Chapter 14
should continue to be pre-vetted during such transitional period. Exempting some selectively
could cause confusion.  The transitional period should last for six months.

Question 7.3 We agree that the Exchange should remove specific pre-vetting requirements
for routine circulars such as proposed amendments of Memorandum of Articles of Association
and explanatory statements relating to share repurchase as they are standard and straightforward.

Question 7.4 We agree the Exchange should continue to pre-vet those documents referred
to in this question as they relate to matters of importance to the company. Having the Exchange
pre-vet them would help ensure their compliance and protection of shareholders’ interests
Question 7.5 We agree to the proposed removal of the requirement for a separate circular
in respect of discloseable transactions as long as all key information is contained in the relevant
announcement.

Questions 7.6 and 7.7 We agree to the proposed amendments

Issuc 8:  Disclosure of changes in issned share capital

Questions 8.1 —8.12 We agree to the proposals of this section and have no further
comments.
Issue 9: Disclosure requirements for announcements regarding issues of securities for

cash and allocation basis for excess shares in rights issue
Questions 9.1 - 9.3 We agreed to and support the proposals of this section.

Issue 10: Alignments of requirements for material dilution in major subsidiary and
deemed disposal

Question 10.1 We believe no such requirement is required.

Questions 10.2 and 10.3 We agree.
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On a separate issue whilst relating to desmed disposal, we suggest that the deemned disposal
regime should not apply to a listed parent in the top up placing exercise of its subsidiary whereby
after the placing, the listed subsidiary ccases to he a subsidiary of the listed parent. Under the
current deemed disposal regime, once the listed subsidiary ceases to be consolidated, it will be a
deemed disposal of the whole of the listed subsidiary for the purpose of calculating the relevant
ratios and thresholds under Rules 14.07, 14.08 and 14.33.  If the listed subsidiary constitutes a
substantial asset of the listed parent, such deemed disposal (purely arising from the placing
exercisc of the listed subsidiary) may require the approval of the shareholders of the listed parent.
As this is the placing exercise of the listed subsidiary (and not the listed parent whose business
and operation remain unchanged), it will not be appropriate for the listed parent to incur cost, and
for the shareholders thereof to approve, for a transaction that relates only to the listed subsidiary.
On the other hand, it will be unfair to the listed subsidiary if the placing exercise is not approved
by the sharcholders of the listed parent. In addition, duc to time constraint, it will not be
possible 1o carry out a placing not by way of a top up placing involving the controlling
shareholder (ihe listed parent) placing its shares first to the placees with the top up subscriplion
from the listed subsidiary later. " Alternatively, the deemed disposal regime may be retained in
the current form but the listed parent is not required to obtain sharcholders® approval if the listed
parent is able to purchase additional shares from the market within certain period of time in such
number that the listed subsidiary does not cease to be consolidated.

Issue 11: General Mandate

Question 11.1 Concerning the general mandate, we are of the view that the existing
arrangements should be maintained, 1., a listed issuer 1s allowed o issue securities representing
up to 20% of their issucd sharc capital under a gencral mandatc. We believe this arrangement
provides a flexible and efficient way for issuers 10 raise capital to finance company growth.
Lowerning the percentage would alfect the effectiveness of this arrangement, cspecially for
smaller companies. :

Question 11.2 We disagree to amend the current rules as described in this question.

Question 11.3 We agree to exclude from the calculation of the size limnit the number of any
securities repurchased by the listed issuer since the granting of the general mandate.

Question 11.4 We disagree to amend the current rules as descnibed in this question.
Issue 12: Voting at general meetings

Question 12.1 The existing rules provide that matters involving potential conflicts of
interest or with a major impact on the company, such as connected transactions, and transactions
subject to independent shareholders’ approval and transactions where controlling and interested
shareholders would be required to abstain from voting to be voled by poll. At the same time,
existing company laws and issuers' constitutional documents have provided for shareholders to
demand & poll, if necessary. We therefore believe that it is not necessary to make voting by poll
for all resolutions at general mectings. However, we suggest that this may be made as a
recommended practice under the Code of Corporate Governance Practices.
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Question 12.2 Yes, we agree that the Exchange rules can be amended to reguire voting on
all resolutions at annual general meetings to be conducted by poll.

Question 12.3 We dgree with the proposed rule amendments as described in this question.

Questions 12.4 and 12.5 We believe the present notice period is sufficient and scc no change
a8 NECEsEAry.

Issue 13:  Disclosure of information about and by directors
Questions 13.1 - 13.11 We agree to the proposed changes related to this section.
Issue 14:  Codification of waiver to property companies

Questions 14.]1 — 14.2 We agree, but suggest that in case of property joint ventures, with or
without connected persons, it is not necessary that all joint venture partners are actively engaged
in property development as a principal business activity so long as more than 50% of such joint
venture partners are so qualified. This is to facilitate non-property developers to team up with
property developers by way of joint ventures and is the very common mode of joint ventures
currently undertaken by our members.

Question 14.3 We agree.

Qucstion 14.4 We agrec that the relief should be available to Qualified Property Projects
which contain a portion of a capital element. We believe however, the percentage threshold
should be set at 30%.

Question 14.5 It is our view that Qualified Connected Person should not be limited to a
connected person who is only connected by virtue of being a joint venture partner with the listed
issuer in existing single purpose property project and should extend to include any connected
person as defined under the Listing Rules. Given that such cxemption will have to be approved
by independent shareholders by way of the General Property Acquisition Mandate on an annual
basis in the Annual General Meeting, the independent shareholders will control and will exercise
their votes whether to approve such General Property Acquisition Mandate and the terms of such
approval. If so, we do not think that the Qualified Connected Person should be so limited as
currently proposed.

Question 14.6 We believe the General Property Acquisition Mandate is necessary not only
for property joint ventures described in this question but for all other joint ventures where prior
shareholders’ approval is required. We agree that the GPA Mandate could be refreshed before the
next AGM and in circumstances of refreshment, the refreshed amount should not exceed the
amount approved at the previous AGM.

Questions 14.7 and 14.8 We agree.
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Issue 15;: Self-constructed fixed assets

Questions 15.1 For any construction of fixed assets, we agree that proposal to construct
such assets need not bie put forward for shareholders’ approval, but disclosure through an
announcement is necessary in order to keep sharcholders informed of company’s expansion
plans.

Issue 16: Disclosure of information in takeovers

Questions 16.1 — 16.3 We agree.

Tesue 17:  Review of the Director’s and Supervisor’s Declaration and Undertaking
Questions 17.1 —17.11 We agree.

Issne 18: Review of Model Code for Securities Transactions by Directors of Listed
Issuers

Questions 18.1 — 18.3 We agree.

Question 18.4 Concerning the black-out period, we do not agree that it should be extended
further from the current one-month rule.

Questions 18.5— 18.6 Concerning the proposal to introduce a deadline for responding to
the request for clearance to deal and for dealing once clearance has been received, we believe this
is something best dealt with by the internal rules of individual companies but not in the Exchange
Rules.

I hope the above is clear and if you need any clarification of our position, please fecl free to
contact me or the Secretariat of the Chamber on |||

Yours sincerely,
For and on behalf of
The Chamber of Hong Kong Listed Companics

Financial and Regwlatory Affairs Committee





