Part B Consultation Questions

Please indicate your preference by checking the appropriate boxes. Please make your
comments by replying to questions below against proposed changes discussed in the
Consultation Paper at the hyperlink: http://www.hkex.com.hk/consul/paper/cp200906_e.pdf

Where there is insufficient space provided for your comments, please attach additional pages.

Consultation Questions on Proposed Changes to New Listing Applications

1.

Do you support our proposals to streamline the filing and checklists requirements for
Main Board IPO?

Xl Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

Do you agree with our proposed changes to the A1 Documents on pages I-1 to I-4 of
Appendix 1?7

reveeny
j Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

We agree that the requirement to provide copies of audited accounts for companies
comprising the group should be removed.

Do you agree with our proposed changes to the 20-day Documents on pages II-1 to II-
4 of Appendix I?

X Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

We agree that the requirement to provide copies of draft accounts for companies
comprising the group should be removed — please also see our additional comments
in Question 12. We also agree to the proposal to move forward the draft statement
of adjustments to become part of the A1 Documents,
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Do you agree with our proposed changes to the 15-day Documents on pages 11I-1 to
I1-3 of Appendix I?

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

We agree to the proposals to codify existing practices regarding the profit forecast
and cash flow forecast memoranda — please also see our additional comments below.

We note that the existing rule 9.11(10) requires the submission of the board’s profit
forecast memorandum where the listing document contains a profit forecast. There
is no specification as to the length of the forecast period covered in the
memorandum. It therefore implies that the memorandum may only cover the
forecast period as appeared in the listing document. Rule 11.17 requires that where
a profit forecast appears in any listing document, the accounting policies and
calculations of the forecast must be reviewed and reported on by the reporting
accountants and their report must be set out.

We note that the Stock Exchange proposes to amend rule 9.11(10) such that a profit
forecast memorandum will have to be submitted irrespective of whether the listing
document contains a profit forecast and that such memorandum must cover the first
financial year after the date of listing (irrespective of the length of the forecast
period in the listing document which will not normally cover the entire forthcoming
financial year, e.g., in cases where the listing document contains a profit estimate).

For the avoidance of doubt, the Stock Exchange may wish to clarify that any report
on a profit forecast required under rule 11.17 will continue to only cover the forecast
period as appearing in the listing document, notwithstanding the fact that the board’s
profit forecast memorandum will have to cover the first financial year after the date
of listing under the proposed new rule 9.11(10).

Furthermore, under the proposed wording of rule 9.11(10), it will be a mandatory
requirement that the listing applicant file a “profit forecast memorandum covering
the first financial year after the date of listing”. We note that the wording in the
existing Checklist IIT refers to a “profit forecast for the period up to the forthcoming
financial year end date after listing”. We also note that the wording in the
equivalent checklist for GEM applicants further distinguishes between the
requirements for a profit forecast and a profit estimate. We wish to clarify the
intention of the Stock Exchange using the following hypothetical scenarios:




Scenario 1

Year end date of listing applicant: December

Date of Form Al: August 2009

Intended date of listing: October 2009

Actual date of listing: November 2009

Duration covered by the profit forecast memorandum:
up to December 2009 or 20107

Scenario 2

Year end date of listing applicant: December

Date of Form Al: October 2009

Intended date of listing: January 2010

Actual date of listing: January 2010

Duration covered by the profit forecast memorandum:
up to December 2010 or 20117

Scenario 3

Year end date of listing applicant: December

Date of Form Al: August 2009

Intended date of listing: October 2009

Actual date of listing: January 2010

Duration covered by the profit forecast memorandum at the 15-day Documents
stage: up to December 2009 or 20107 Need to file another memorandum up to
December 2010 or 20117

Whilst it appears reasonable to file a profit forecast memorandum up to December
2009 or even December 2010 (the first full financial year commencing after the date
of listing (making reference to similar wording in rule 3A.19)) under Scenario 1, it
may be onerous to require a profit forecast memorandum up to December 2011 in
both Scenario 2 and Scenario 3 (particularly so in Scenario 3 when there is a delay
in the listing process). The Stock Exchange explains in Appendix I to the
Consultation Paper that, irrespective of whether a listing document contains a profit
forecast, a listing applicant will need supporting information for compiling the
statement regarding working capital sufficiency and such information should include
a cash flow forecast memorandum and profit forecasts. We wish to bring out the
fact that a cash flow forecast supporting the working capital statement is dissimilar
from a profit forecast when it comes to compilation procedures and other technical
aspects. In any event, the cash flow forecasts in Scenario 2 and Scenario 3 do not
need to cover a period up to December 2011. It would be helpful if the Stock
Exchange would (i) consider whether the proposed wording of rule 9.11(10) would
actually implement its intention underlying the proposal (without creating undue
difficulty for listing applicants as in Scenario 2 and Scenario 3 above); (ii) if
considered necessary, make appropriate changes to the wording of the proposed rule
(e.g.. by making reference to the existing wording in Checklist III and/or the GEM
checklist); and (iii) clarify whether there is a need to file another memorandum
when there is a delay in the listing process (as illustrated in Scenario 3 above).




Do you agree with our proposed changes to the 10-day Documents on pages IV-1 to
IV-3 of Appendix I?

Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

N/A. Please refer to our cover letter.

Do you agree with our proposed changes to the 4-day Documents on pages V-1 to V-7
of Appendix I?

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

We agree that the requirement to provide annual report and accounts of the company
or group should be removed.

Do you agree with our proposed changes to the before bulk-printing of prospectus
Documents on pages VI-1 to VI-3 of Appendix 1?

Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

N/A. Please refer to our cover letter.

Do you agree with our proposed changes to the after hearing but before prospectus
issuance Documents set out on pages VII-1 to VII-4 of Appendix 1?

Xl Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.



10.

11.

We agree to the proposal to remove the requirement to provide certified copies of
letters, reports, financial statements, statement of adjustments, annual report and
accounts.

Do you agree with our proposed changes to the after prospectus issuance but before
dealings Documents on pages VIII-1 to VIII-2 of Appendix I?

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

N/A. Please refer to our cover letter.

Do you agree that the proposed draft Main Board Listing Rules amendments in
Appendix Il will implement the proposals set out in Appendix 1?

P |

Yes

pies

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

Yes, in respect of those parts covered by our comments in Questions 2, 3, 4, 6 and 8
above, subject to our additional comments in Question 4.

Please also see our additional comments in Question 12.

If your answer to Question 10 is “Yes”, do you consider that corresponding changes to
the Main Board Listing Rules should also be extended to the GEM Listing Rules?

If your answer is “Yes”, please elaborate your views.

Differences between the Main Board and GEM Listing Rules should be kept to a
minimurmn,




12.

Are there any other comments you would like to make?

Yes

1] No

If your answer is “Yes”, please elaborate your views.

We note that on 24 July 2009 the Stock Exchange published certain guidance
materials on its initial public offering application process. A number of new
guidance letters were released. We understand that guidance letters do not override
the Listing Rules and if there is any conflict or inconsistency between any guidance
letter and the Listing Rules, the Listing Rules prevail. One of the guidance letters,
GL06-09, sets out the Stock Exchange’s practice on accepting early filings of listing
applications at different times of the year.

Paragraphs 4.6 and 4.7 of GL06-09 deal with financial information required in the
first draft listing document filed with Form Al if the latest audited financial
statements are of a date within and after 230 days of the filing of Form Al
respectively. Both paragraphs require, among other things, the inclusion of “audited
figures for the three financial years before/preceding the most recent audited balance
sheet date”. Whilst GL06-09 requires audited figures for the three financial years at
the Form A1 stage, the existing rule 9.11(6) only requires the filing of the advanced
draft accounts for companies comprising the group for the balance of the financial
years (which, when read in conjunction with rule 9.11(2), may mean the third
financial year and the stub period, if any) which make up the track record period at
least 20 clear business days before the expected hearing date.

If the proposed removal of rules 9.11(2) and 9.11(6) (i.e., the requirements to file
group accounts) is implemented, the only references to accounts being in audited or
advanced draft form will be removed from the Listing Rules. Whilst the proposed
new Chapter 9 requires the listing document (which contains the draft accountants’
report) submitted with Form Al to be in anticipated final form and the chapter will
contain no references to any accounts or accountants’ report or figures being audited
or not, the only references as to whether the figures in the accountants’ report have
to be audited or not will be found in GL06-09. The wording used in GL06-09 may
imply that going forward the Stock Exchange will require audited figures for three
financial years at the Form Al stage. The Stock Exchange may be of the view that
there should be sufficient time to complete the audit of the figures for all years
(including the third financial year) under the circumstances.
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In practice, for figures included in the draft accountants’ report at the Form Al
stage, the reporting accountants should have substantially completed the relevant
audit. Strictly speaking, “audited” figures means that the figures have been signed
off by the auditors or reporting accountants. However, the reporting accountants
will only sign off the accountants’ report at the time of issue of the listing document
instead of at the time of submission of Form Al. It is common for the reporting
accountants to undertake an independent audit of the entire group (especially in
respect of companies in Mainland China) for the preparation of the accountants’
report instead of using the statutory aundited accounts of the group companies and
compiling a statement of adjustments. The draft accountants’ report contained in the
draft listing document submitted with Form Al therefore normally contains figures
in advanced draft form (or anticipated final audited figures) instead of audited
figures in the literal sense. We would be grateful if the Stock Exchange would
consider the practical situation and, if considered necessary, effect appropriate
changes to the Listing Rules and/or GL06-09 to ensure that draft accountants’ report
containing anticipated final audited figures (instead of audited figures) will continue
to be accepted for vetting at the Form Al stage,

11




Consultation Questions on Proposed Changes to Listing of Equity Securities by Listed
Issuers

13. Do you support our proposals to streamline the documentary requirements for listing
applications of equity securities by listed issuers?

Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

14. Do you agree with the proposed changes to the documentary requirements for Main
Board issuers in Appendix II?

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

We agree to the proposals regarding audited accounts, draft accounts, statement of
adjustments, profit forecast memorandum, letter from auditors on working capital
sufficiency, and certified copies of documents.

15. Do you agree that the proposed draft Main Board Listing Rules amendments in
Appendix ITI will implement the proposals set out in Appendix I1?

Yes

wisnail

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

Yes, in respect of those parts covered by our comments in Question 14 above.
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16.

17.

Do you agree with the proposed changes to the documentary requirements in the GEM
Listing Rules in a manner consistent with those proposed for the Main Board Listing
Rules?

Yes

No

If your answer is “No”, please provide reasons and alternative views.

Are there any other comments you would like to make?

P

gk
[EEm)

If your answer is “Yes”, please elaborate your views.

-End -
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