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Company/Organisation view 

Question 1 

Do you agree with the proposal to set the limit on general mandate for issuance of 

new shares at 20% of the total issued shares of a PRC issuer, instead of 20% of 

each of domestic shares and H shares? 

Yes 

Please provide reasons for your views. 

This is consistent with the requirements for non-PRC issuers. It will allow more flexibility 

for a PRC issuer to issue shares in accordance with the market demand, fund raising 

target and shareholding structures.  

Question 2 

Do you have a concern that given fund raisings through the issuance of A shares 

may result in an increase in the number of A shares over H shares, the market size 

and liquidity of the H share market may reduce relative to the A share market? Do 

you think there should be other provisions to promote the long term development 

of the H share market, if so please provide reasons for your views and any 

suggestions.  

Yes 

Please provide reasons for your views and any suggestions. 

We noted that the public float of an A+H listed issuer is calculated by reference to both its 

A shares and H shares.  

We would like to clarify with the Exchange on the followings: 

(1) what constitutes an "open market" for a PRC issuer's H shares traded on the 

Exchange? What are the common factors that the Exchange usually takes into account?

(2) the Consultation Paper discussed one situation where a PRC issuer issue A shares, 
resulting in the dropping of the H share public float, while the absolute number of H shares 
traded on the Exchange remains unchanged ("Situation One"). In such a situation, the 

Exchange considers that the liquidity of H shares on the Exchange would be 
unaffected, and there would still be an open market in the H shares traded on the 
Exchange. 

We recommend the Exchange to provide clear guidance on the following situations: 
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(1) in Situation One, would there be any minimum percentage of the H share public float?

If a PRC issuer falls below such minimum percentage of H share public float, will the

Exchange consider there being insufficient H share public float, say below 5%?

(2) in a separate situation, if a PRC issuer issues A shares while repurchasing its H shares,

which may result in the dropping of public float of H shares, whereas the overall public

float of A shares and H shares remains at least 25%. Will the Exchange consider such

PRC issuer still satisfy Rule 8.08?

(3) the public float waivers granted by the Exchange to PRC issuers normally requires the

relevant PRC issuers to keep a minimum percentage of the H shares from time to time

held by the public to be the highest of:

(a) a fixed percentage (10% or 15%);

(b) such percentage of H shares to held by the public immediately after completion of the

Global Offering (assuming the over-allotment option is not exercised); or

(c) such percentage of H shares to be held by the public after the exercise of the over-

allotment option.

Will the above minimum percentage requirement still apply to the PRC issuers after the 

Listing Rule amendment? 

(4) Rule 19A.13A proposes that "the issuer's H shares (for which listing is sought) must 

represent at least 15% of its total number of issuer shares, having an expected market 

capitalization at the time of listing of not less than HK$125,000,000."

Please clarify whether the minimum 15% requirement only applies at the time of listing or 

is an ongoing requirement. 

Question 3 

Do you agree with the proposal to set the limit on scheme mandate for share 

schemes at 10% of the total issued shares of a PRC issuer, instead of 10% of each 

of domestic shares and H shares? 

Yes 

Please provide reasons for your views. 

This is consistent with the requirements for non-PRC issuers. However, as mentioned in 

our response to Question 2 above, the Exchange may wish to clarify what constitute 

an "open market" in the H shares traded on the Exchange.  

Question 4 

Do you agree with the proposal to remove the requirements for directors, officers 

and supervisors to provide undertakings to the PRC issuers and their shareholders? 

Yes 
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Please provide reasons for your views. 

We understand there is similar protection mechanism under the PRC Company Law and 

the articles of association of the PRC issuers.  

Question 5 

Do you agree with the proposal to move the requirements for compliance advisers 

set out in Rules 19A.05(2) and 19A.06(3) to Chapter 3A? 

Yes 

Please provide reasons for your views. 

This is consistent with the requirements for non-PRC issuers. 

Question 6 

Do you agree with the proposal to remove Rules 19A.05(3), 19A.05(4), 19A.06(1) and 

19A.06(4)? 

Yes 

Please provide reasons for your views. 

This is consistent with the requirements for non-PRC issuers. 

Question 7 

Do you agree with the proposal to remove the requirements relating to online 

display and physical inspection of documents under Rules 19A.50 and 19A.50A? 

Yes 

Please provide reasons for your views. 

Online display items listed in Rule 19A.50 have been disclosed by a PRC issuer in its 

articles of association, monthly returns, annual reports, poll results announcements for 

annual / extraordinary general meetings, next day returns and /or the regular annual filings 

with the local administration for industry and commerce in the PRC, all of which are 

publicly available and easily accessible online.  

Question 8 

Do you agree with the proposal to remove the requirements relating to disclosure 

of material differences between the laws and regulations in the PRC and Hong Kong 

in listing documents of new applicants that are PRC issuers? 

Yes 

Please provide reasons for your views. 

We agree that new applicants should disclose the material differences and risk factors 

that are most relevant to their business, industry sectors and their particular circumstances 

instead of imposing general disclosure requirements of material differences between the 

laws and regulations in the PRC and Hong Kong.  


