(Extract)
Chapter 2

GENERAL

Fees and other charges

2.26 Of relevance to issuers, the details of the initial listing fee, annual listing fee,
subsequent issue fee and other charges, together with details of the brokerage
charge, and-transaction levies and trading fees on new issues are set out in |
Appendix 9. In addition, of relevance to Sponsors, Appendix 9 sets out details
of the application fee and review fee.
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3.

Appendix 9

LISTING FEES, TRANSACTION LEVIES AND TRADING FEES

ON NEW ISSUES AND BROKERAGE

Transaction Levy on New Issues

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

The transaction |levy shall be cal cul ated te—+the—nearest
cent—at the rate of 0.00722 per cent (rounded to the
nearest cent)(or such other rate as specified fromtine
to time in the Securities and Futures Conm SsSion
(Levy) (Securities) Order) the —Exchange—wth—the
. .

approval—ei—the ;eu|y55|g| pursuant—to—secti-on 35.9| the
twe—determne) of the total consideration payable to
the issuer by a subscriber/purchaser for each security
under the relevant Qualifying Transaction.

(a) In the case of the subscription and/or purchase of
securities, the transaction |evy shall be payable as
teo—one—half—by each of the issuer or vendor (as the
case may be) and as—toe—the—other—halft by the

subscri ber or purchaser_(as the case may be).

(b) In the case of any other Qualifying Transaction, the
transaction levy shall be payable as the Exchange
shal | direct.

Where the consideration under a Qualifying Transaction
consists of or includes consideration other than cash,
the value of the consideration on which the transaction
levy is payable shall be determned by the Exchange
whose deci sion shall be final and binding.

The transaction levy shall be paid to the Exchange

bef ore dealings conmence in the relevant securities, in

the manner prescribed deternined by the Exchange from

time to time. AH—transaction—levies—paid—to—the

Eechoneo—cbho Lo eol bt betwoon the Sechoace e e
S . .

Sa|n|55|e|| HA—tae Sa“f PrOport-oR—as- he Ieny payabl-e

 coion Ordi e colit fromti Ay

The transaction levy so collected by the Exchange shall

be paid to the Comm ssion in accordance with section 52
of the Securities and Futures Comm ssion O dinance (Cap.

24) .
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(76) In all cases it shall be the responsibility of the

i ssuer whose securities are to be listed to ensure that
the transaction levy is paid to the Exchange.

4. Trading fee on New Issues

(1) A trading fee shall be payable on every Qualifying
Transacti on. Cenerally, any transaction involving debt
securities wll not be deemed to be a CQualifying
Transaction, unless, in the opinion of the Exchange,

(2)

such debt securities are not pure debt securities or are
anal ogous to equity securities. The trading fee on new
issues will not be payable in the case of an
introduction.

The trading fee shall be calculated at the rate of 0.005

(3)

per cent. (rounded to the nearest cent) of the anpbunt of
t he consi deration payabl e to t he i ssuer by a
subscri ber/ pur chaser f or each security under t he
relevant Qualifying Transaction or such other rate
determ ned by the Exchange fromtine to tinme.

(a) In the case of the subscription and/or purchase of

(4)

securities, the trading fee shall be pavable by each
of the issuer or vendor (as the case may be) and by
the subscriber or purchaser (as the case may be).

(b) In the case of any other Qualifying Transaction, the
trading fee shall be payable in the manner
determ ned by the Exchange fromtine to tine.

Wiere the consideration under a Qualifying Transaction

(5)

consists of or includes consideration other than cash,
the value of the consideration on which the trading fee
is payable shall be determned by the Exchange whose
decision shall be final and binding.

The trading fee shall be paid to the Exchange before

(6)

dealings commence in the relevant securities, in the
manner determ ned by the Exchange fromtinme to tine.

In all cases it shall be the responsibility of the

i ssuer whose securities are to be listed to ensure that
the trading fee is paid to the Exchange.

Sponsors

(1)

An applicant seeking admission to the list of Sponsors
mai ntained by the Exchange nust pay an initial




(2)

(3)

application fee of HK$30,000, in advance, at the sane
time as it submits the prescribed form of application,
in accordance with rule 6.08. This initial application
fee is not refundable.

If a Sponsor w shes to continue to be included on the
list of Sponsors or is otherwise obliged under its
existing commtnments to any listed issuer to continue to
act as a Sponsor, it nust pay a review fee of HK$10, 000,
in advance, at the sane tinme as it submts the
prescribed review formin accordance with rule 6.29(1).
This review fee is not refundable and covers a period of
12 nonths of review

In the event that the Exchange exercises its power to
review a Sponsor’s continued inclusion on the Ilist of
Sponsor at any tine prior to the anniversary of the date
on which the Sponsor was first included on such list or
the anniversary of the date on which the Sponsor was
| ast reviewed, the Exchange reserves a right to charge
the review fee on a pro rata basis for any period for
which the review fee is wunpaid. Such fee shall be
payable within 7 days of receiving a debit note.

65. Brokerage

(1)

(2)

(3)

In respect of every Qualifying Transaction, brokerage
will be payable by the person subscribing for or
purchasing the securities at a rate of 1% of the
subscription or purchase price.

In respect of every successful application form for
securities to be issued, sold or disposed of which bears
the chop of an Exchange Participant of the Exchange
through whom such application is actually nade or
arranged, the brokerage paid by the applicant in respect
of that application form shall be passed on by the
issuer to that Exchange Participant by way of a cheque
nmade payable to that Exchange Partici pant which shall be
sent to the Exchange who wll forward it to that
Exchange Parti ci pant.

In respect of every successful application form for
securities to be issued, sold or disposed of which does
not bear the chop of an Exchange Participant of the
Exchange and in respect of every successful preferentia
application form the brokerage paid in respect of the
application formshall be passed on by the issuer to the



Exchange by way of a cheque nmade payable to the Exchange
which will retain such anpunt.

(4) Brokerage which would be payable in respect of any
securities taken up by an underwiter or sub-underwiter
in accordance wth a normal underwiting or sub-
underwiting agreenent may be retained by such
underwiter or sub-underwiter.

A listed issuer nust notify the Exchange of every purchase
and sale of its listed securities made under an offer for
sale by or on behalf of a substantial sharehol der. Every such
purchase and sale is subject to the transaction |evy payable
to the Conm ssion pursuant to section 52 of under—section-52
of the Securities and Futures Commi ssion O di nance (Cap. 24).
The transaction levy payable whieh—shall be paid to the

Exchange by the issuer_and the Exchange shall pay such anount

(1) A trading fee shall be payable to the Exchange by the

issuer on every purchase and sale of listed securities
nmade under an offer for sale by or on behalf of a

(2) The trading fee shall be calculated at the rate of 0.005
per cent. (rounded to the nearest cent) of the anpunt of
the consideration and shall be payable by each of the
vendor and the purchaser. The trading fee shall be
payable in the manner determned by the Exchange from

76.  Transaction Levy on Offers for Sale
to the Commission in accordance with that section.
8. Trading Fee on Ofers for Sale
substanti al sharehol der.
tine to tine.
9%.  Teletext Charges

(1) For the purpose of trading, one teletext page of the
Computer Trading System as installed in the Exchange
shall be assigned for the use of the trading of listed
securities of an issuer.

(2) The issuer by reason of paying the prescribed annual
listing fee is entitled to the use of up to one tel etext
page in the case of equity securities. However, an
issuer is only entitled to a naxinum of one free
tel etext page in the case of equity securities no matter
how many classes of listed equity securities the issuer
may have.




(3) VWhere an issuer by reason of listing nore than one class
of equity securities occupies nore than one teletext
page, such issuer shall pay an additional teletext
charge at a rate of HK$2,000 per nonth or part thereof
per additional teletext page used.

(4) No charge is payable for the use of teletext pages for
debt securities.

(5) Debit notes will be issued in relation to any additional
tel etext charges which becone payable during the year.
Such charges will be payable in advance and are payable

wi thin seven days fromrecei pt of the debit note.
General

The Exchange reserves the right to revise any of the fees or
charges prescribed above at any tine, subject to the approval
of the Comm ssion pursuant to section_15 of the Exchanges and
Clearing Houses (Merger) Odinance and section 35 of the
St ock Exchanges Unification Odinance. The Exchange nay al so
at its sole discretion in any specific case reduce or waive
the fees or charges prescribed above, except for the
transaction levy on Qualifying Transactions in respect of
whi ch any reduction or waiver nust be approved in witing by
t he Commi ssi on.

-5 -



